Coronavirus

Subsidie voor cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt

Publicatiedatum: 
28 feb 2020

Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Deze route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Dit gebeurt op bijzondere plekken door middel van tekstborden in het Duits en Nederlands. Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten). De aanwezige bestuurders ondertekenden vanmiddag de overeenkomst tijdens de officiële aftrap van het project bij het Zollhäuschen op de grens van de gemeenten.

Wethouder Benno Brand legt uit wat er gaat gebeuren om de cultuurhistorische route tussen Denekamp en Nordhorn te realiseren: “We gaan het fietspad tussen de grensovergang en de Schiphorstdijk veiliger en aantrekkelijker maken voor toeristen, bezoekers en educatieve activiteiten. Dit doen we door 4,3 kilometer fietspad te verbreden en goed aan te laten sluiten op het Nordhornse fietspad. Verder plaatsen we een historisch schip bij de IJskuip aan de Schotbroekweg.”

Aan de Duitse zijde van de route wordt de Kanal Allee opgesnoeid voor verbetering van de beleving en de biodiversiteit. “Ook komt er een aanlegsteiger voor kano’s om de route nog meer aan te kleden”, vertelt wethouder Thimo Weitemeier van Nordhorn. “Daarnaast plaatsen we een fietstelstation op de hoofdfietsverbinding tussen Nordhorn en Denekamp. Op deze manier krijgen we een beeld bij het aantal fietsers dat gebruik gaat maken van de route.”

Om het project tot een succes te maken, wordt een gezamenlijk marketingconcept ontwikkeld in samenwerking met ondernemers in het gebied. Daarnaast gaat een gebiedsregisseur aan de slag om de mogelijkheden te bekijken voor een vervolg op dit project. De omwonenden worden meegenomen in deze plannen. Het project loopt tot medio 2022.

wethouder Weitemeier, burgemeester Berling, burgemeester Joosten en wethouder Brand
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Partner project Kanal Allee Denekamp Nordhorn
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-