Coronavirus

Twentse reis-app GOAN! nu voor iedereen beschikbaar

Publicatiedatum: 
6 okt 2021

GOAN! is een nieuwe app voor reizen in Twente en is dé reis-app waarmee je in één oogopslag ziet op welke manieren je van A naar B kan reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, Automaatje, Regiotaxi of een combinatie. Plan, boek én betaal jouw reis in één keer. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming. Met GOAN! vergelijk je eenvoudig de verschillende vervoersmogelijkheden en kies je wat op dat moment het beste bij je past. Je hebt alles bij de hand en kan direct op pad.

De afgelopen periode hebben regiotaxi gebruikers uit de gemeente Dinkelland de app kunnen testen. De app is nu beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Dinkelland. “Wij geloven in het stimuleren van een positieve gezondheid en daar hoort zelfredzaamheid zeker bij. Door deze app breed inzetbaar te maken is die zelfredzaamheid op het gebied van vervoer dichterbij. Een mooie aanvulling in Dinkelland”, geeft wethouder Ilse Duursma aan.

GOAN in heel Twente beschikbaar

Wethouder Anja Prins (gemeente Losser) is voorzitter van pilotproject Mobility as a Service (MaaS) Twente. Prins was al enthousiast over de Twentse MaaS-pilot en constateert nu tevreden dat de GOAN!-app eindelijk voor heel Twente beschikbaar is. Met reismogelijkheden in Twente maar ook naar de rest van Nederland.

Nog uitbreiden

Met GOAN! ligt er nu een nieuwe Twentse reis-app waarmee iedereen zijn reis op alle mogelijke manieren zelf kan plannen. Het openbaar vervoer met bus, trein en buurtbus is in de app opgenomen, maar je kunt in de app ook kiezen voor deelvervoer, zoals de OV-fiets of Greenwheels. De app is nooit echt af, want de ontwikkelingen gaan altijd door. Een nieuwe deeltaxi (Noaberhopper) wordt komende maanden aangesloten op de GOAN!-app. Ook zijn aansluitingen met aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en e-stepjes in voorbereiding.                

Vanaf nu kunnen alle reizigers de app downloaden. Meer informatie en een filmpje met uitleg over de app is te vinden via de website www.goan.nl.

Goan reisapp
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-