Coronavirus

Vakantiepark de Papillon ontvangt Bedrijventour 2018

Publicatiedatum: 
14 jun 2018
Gedeputeerde Eddy van Hijum bezocht op woensdag 13 juni Vakantiepark de Papillon in Denekamp. Het bezoek is onderdeel van de Bedrijventour 2018. Wethouder Benno Brand van de gemeente Dinkelland en burgemeester Thomas Berling van Nordhorn waren ook bij het bezoek aanwezig.

De Papillon

Alex en Kerstin Wassink zijn in 1991 camping en bungalowpark de Papillon gestart in Denekamp, pal aan de Duitse grens. De Papillon wint regelmatig prijzen; in 2018 werd de Papillon als enige Nederlandse camping winnaar van de Camping Experience of the Year Award, en kreeg het bedrijf de Innovatie Award van de ANWB. De camping heeft een 5-sterren classificatie (ANWB) en is een Topcamping 2018.

Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het kampeerterrein heeft een eigen reinigingssysteem voor opvang en filtering van overtollig water en de speeltoestellen op de camping zijn gemaakt van duurzame materialen. Ook is er aandacht voor nieuwe natuur. Recent zijn een vleermuiskelder en een bewoonde ijsvogeloever gerealiseerd. 

Bedrijventour
Het bezoek aan de Papillon was onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezocht Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen. “De focus lag bij deze tour op MKB bedrijven die snel groeiend zijn of een prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen”, aldus gedeputeerde Van Hijum. 

MKB-vriendelijkste provincie
Provincie Overijssel werkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten aan het meest optimale ondernemersklimaat. Zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel.

Gedeputeerde Eddy van Hijum: “Als provincie zijn wij continu bezig om dat beleid en onze inspanningen up to date te houden. Overijssel heeft de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!”

De Papillon
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-