Coronavirus

Verandering voorrangsregels bepaalde kruisingen in Denekamp

Publicatiedatum: 
4 jun 2018

In 2017 zijn samen met de verkeersadviseur van politie en vertegenwoordigers van de aanliggende scholen, plannen voor de wijziging van de kruisingen gemaakt. Eind 2017 en begin 2018 zijn de wijzigingen uitgevoerd. Op de kruisingen van de Churchillstraat met de Clematisstraat-De Alerdink, de Veldkampsweg-Brinkstraat en de Spittendijk zijn de voorrangsregels aangepast.

Normaal gesproken wordt er in een 30km/u zone geen voorrang aangegeven. Alle bestuurders die van rechts komen, horen voorrang te krijgen. Op de bovengenoemde kruisingen, die in een 30km/u zone liggen, was de voorrangssituatie anders geregeld. Dit was, onder andere, de oorzaak dat er in het verleden regelmatig ongevallen gebeurden. 

De nieuwe situatie is als volgt:

  • Alle bestuurders van rechts hebben voorrang, dus ook fietsers, net zoals dat normaal gesproken in een 30km/u zone het geval is.
  • De kruisingen hebben een andere bestrating gekregen. Daarmee wordt de gelijkheid van het kruispunt benadrukt. Het rondje in het midden van de kruising is niet bedoeld als rotonde.
  • Rond de kruisingen worden heggen geplaatst zodat iedere verkeersgebruiker wordt gedwongen snelheid te matigen om goed overzicht te hebben over het kruispunt.
Kruising
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-