Coronavirus

Verenigingen zorgen voor horeca-invulling Dorper Esch

Publicatiedatum: 
29 mrt 2019
Zwemvereniging De Dinkel en volleybalvereniging Devoko hebben een tijdelijke overeenkomst getekend met de gemeente Dinkelland voor de tijdelijke ingebruikneming van het kantinegedeelte van Dorper Esch.

De verenigingen zorgen voor bezetting van de kantine in de weekenden vanaf 09.00 uur en door de week na 18.00 uur. Die afspraken zijn gemaakt  in overleg met de medewerkers van Dorper Esch. Er is sprake van een tijdelijke invulling, die formeel tot augustus loopt. Omdat er vanaf mei geen trainingen meer zijn, zal het in de praktijk eerder stoppen.

Wethouder Benno Brand: “We vinden het belangrijk dat mensen sporten. Als we op deze manier nog meer mensen kunnen binden aan de verenigingen is dat winst. Door de inzet van vrijwilligers kunnen we bovendien de service aan de bezoekers van Dorper Esch uitbreiden.”

Ook Twan Eshuis, woordvoerder namens de gebruikers, is blij met de overeenkomst: “We hebben jaren gevochten voor een eigen plek in het sportcomplex. Die is er nu en het is zelfs een plek voor iedereen geworden. We willen een verbindende factor zijn en ervoor zorgen dat het prettig vertoeven is in het (nieuwe) sportcomplex. We zijn dan ook uiterst tevreden met de kans die we hebben gekregen en pakken deze met beide handen aan.”

De inrichting van de nieuwe kantine wordt bepaald in samenspraak met de gebruikers. Voor de definitieve invulling maken de partijen de komende tijd nieuwe afspraken.

Ondertekening horeca-invulling Dorper Esch
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-