Coronavirus

Vitens: opnieuw kookadvies gemeenten Oldenzaal, Losser en een klein deel van Dinkelland

Publicatiedatum: 
14 sep 2021

Vitens geeft opnieuw een kookadvies af voor gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland. De betreffende huishoudens zijn door Vitens geïnformeerd en ontvangen morgen (15 september) per post een kookadvies. Vitens realiseert zich dat dit erg vervelend is voor hun klanten. Het bedrijf werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen en treffen daarvoor met spoed rigoureuze maatregelen.

Continue controle van de drinkwaterkwaliteit

Vitens doet geen concessies aan de kwaliteit van ons drinkwater. Daarom controleert zij deze voortdurend. De afgelopen periode heeft Vitens meerdere dagen achter elkaar géén sporen van bacteriën aangetroffen en bleken de maatregelen effectief. Helaas is in de laatste controle van dinsdag 14 september een zeer lage hoeveelheid enterococcen gevonden. Vitens is extreem voorzichtig en geeft daarom opnieuw een kookadvies af. Want ook al gaat het dit keer om een minimale hoeveelheid enterococcen, Vitens wil met alle zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten.

“Wij vinden het heel erg vervelend dat wij opnieuw een kookadvies moeten afgeven aan onze klanten. Wij begrijpen dat het aanzienlijke impact heeft op de thuissituatie bij onze klanten. Maar wij staan voor de kwaliteit van ons drinkwater en doen er momenteel echt alles aan om zo snel als mogelijk weer schoon en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren”, aldus Hester Latenstein van Voorst, Manager Netbeheer en Levering.

Vitens werkt met spoed aan nieuwe maatregelen

Voor nu geldt er een kookadvies voor de gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland. Ondertussen is Vitens heel hard bezig om maatregelen te treffen om het water weer van die kwaliteit te laten zijn die klanten van hen mogen verwachten. Vitens bouwt met spoed een extra installatie in haar systeem en de reeds opgestarte werkzaamheden worden voortgezet om het leidingnet grondig op te schonen. De installatie doodt eventuele bacteriën voordat het water het leidingnet in gaat. Tegelijkertijd worden de infrastructuur en het drinkwaterreservoir nogmaals grondig gereinigd. Dit gaat enkele dagen duren. Zolang geldt in ieder geval het kookadvies.

Maatregelen om het probleem te verhelpen

  • Vitens plaatst een extra installatie om eventuele bacteriën te doden in het drinkwater
  • Vitens spoelt de leidingen en reservoirs extra grondig schoon
  • Vitens test continue de kwaliteit van ons drinkwater


Oorzaak

Het vermoeden dat de bron van de besmetting in een van de drinkwaterreservoirs zit, klopt nog steeds. Dat drinkwaterreservoir is dan ook nog steeds buiten bedrijf gesteld. Vitens is druk bezig met de werkzaamheden.

Informatie voor klanten

Vitens doet er alles aan om haar klanten goed te informeren. Naast een e-mail, berichten op social media en informatie op onze website ontvangen de betreffende klanten in de gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland woensdag 15 september een kaartje in de bus over het kookadvies.

Meer informatie op:

Drinkwaterkookadvies Oldenzaal en omstreken

Waterbedrijf Vitens | Waterstoring.nl De site met alle actuele storingen en werkzaamheden van uw drinkwaterbedrijf

kokend water
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-