Coronavirus

Wat kunt u zelf doen?

Uw huis energiezuiniger maken: ook u kunt nú wat doen. Neem stap voor stap slimme maatregelen waarvan u direct profiteert en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten. Gratis en onafhankelijk advies daarover vindt u op ons online energieloket

De gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal hebben het energieloket gezamenlijk opgezet. De onafhankelijke en professionele partij die dat voor ons verzorgt is Duurzaam Bouwloket.

Wat is er te vinden op het energieloket?

Op het energieloket zijn onder andere ervaringsverhalen, tips over het verduurzamen van uw huis en gemeentelijk nieuws daarover te vinden. Een aantal zaken lichten we uit:

De ‘altijd-goed-aanpak’
Een stappenplan om uw huis te verduurzamen, afgestemd op uw huis en uw persoonlijke omstandigheden.

Duurzame subsidies
Een overzicht van alle subsidies die van toepassing zijn op de verduurzaming van uw woning. Vanuit de gemeente, de provincie en het rijk.
 

Bedrijven bij u uit de buurt
Op het energieloket staat een uitgebreid overzicht van gecertificeerde bedrijven in onze regio die u kunnen helpen bij de verduurzaming van uw huis. U kunt ze zelf benaderen voor een offerte of voor informatie.
 

Advies aan huis
Vindt u het prettig dat er iemand bij u langskomt om persoonlijk, onafhankelijk en gratis advies te geven over de verduurzaming van uw woning? Via het energieloket kunt u een lokale WoonCoach inschakelen. WoonCoaches zijn getrainde vrijwilligers die adviseren hoe u uw woning duurzamer en toekomstbestendig kunt maken.
 

Telefonisch advies

Heeft u vragen over de informatie op het energieloket, of wilt u graag telefonisch advies over de verduurzaming van uw huis? Op werkdagen zijn de onafhankelijke adviseurs van Duurzaam Bouwloket telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur. Telefoon: 072 743 39 56.

Gratis en onafhankelijk

Duurzaamheid is een van de speerpunten van onze gemeente. Wij willen onze inwoners dan ook zoveel mogelijk stimuleren hun huis op goede wijze te verduurzamen. Daarom is het advies via het energieloket gratis en onafhankelijk.