Coronavirus

Webinar Windkracht

Op 18 november heeft de gemeente Dinkelland voor alle inwoners een webinar over windenergie  gehouden. Dit is een digitale uitzending, waarin uitleg gegeven is over ons concept windbeleid en waarin vragen van kijkers zijn beantwoord.

Bekijk hier het webinar

Waarom dit webinar
Op 4 november 2020 hebben wij ons concept windbeleid bekend gemaakt, waarin het mogelijk wordt om op termijn grote windturbines te plaatsen. In het webinar lichten we dat verder toe en laten ook zien waar de windmolens zouden kunnen komen. Dit zijn de zogenaamde zoekgebieden.

Vragen en antwoorden
Tijdens het webinar konden vragen worden ingediend via een 06-nummer en een emailadres. In de uitzending zijn een aantal van deze vragen live beantwoord. Op dat moment konden we niet alle vragen beantwoorden. Op dit webinar en de dag erna in Tubbergen zijn in totaal namelijk 170 vragen gesteld! Wij hebben deze in een document samengevat en beantwoord. Hier vindt u de vragen en antwoorden.

Als u naar aanleiding van deze uitzending of het windbeleid vragen hebt, kijk dan eerst even of uw vraag hieronder al beantwoord is. Wilt u onze beleidsdocumenten inzien over duurzame energie, kijk dan hier. En uiteraard kunt u altijd contact opnemen met de gemeente.

Windbeleid?
Lees hier meer over ons windbeleid