Coronavirus

Wijzigingen in de glasinzameling

Publicatiedatum: 
15 sep 2021

Wat gaat er veranderen?

Alle glascontainers in de gemeente Dinkelland worden in oktober vervangen. Per glascontainer duren de werkzaamheden ongeveer 1 á 2 werkdagen. In de nieuwe glascontainers kunt u blank en gekleurd glas gescheiden (zoals groen en bruin glas) aanbieden. Op sommige locaties staan twee glascontainers naast elkaar, één voor blank en één voor bont glas. Op andere locaties wordt een duo glascontainers geplaatst. Bij deze containers is door middel van een gekleurde ring om de inwerpopening aangegeven voor welk soort glas deze is bedoeld.  

Een lekker drankje dankzij goed gescheiden glas

Veel dranken en voedingsmiddelen zijn verpakt in glazen flessen en potten. Door blank en gekleurd verpakkingsglas gescheiden in te zamelen kan het oneindig hergebruikt worden. Dat is echt terugwinnen! Glas kunnen we recyclen tot bijvoorbeeld nieuwe flessen en potten. Blank glas wordt weer blank glas en gekleurd weer gekleurd, daarom is scheiden op kleur erg belangrijk. Door zoveel mogelijk glas te recyclen, hoeft minder nieuw glas geproduceerd te worden, waardoor grondstoffen worden bespaard.

Gescheiden glas blijft gescheiden

Het gescheiden glas wordt tegelijk in één inzamelvoertuig opgehaald. De inzamelvoertuigen voor glas zijn voorzien van een laadbak met tussenschotten. Het ingezamelde blank en gekleurd glas komt in de vrachtwagen in aparte afgescheiden ruimten terecht.

Wilt u meer weten over de verwerking van het apart ingezamelde glas, bekijk dan het filmpje op: www.rova.nl/glas 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.

Visual glasinzameling ROVA
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-