Coronavirus

Zendmast Ootmarsum kan er komen

Publicatiedatum: 
3 jul 2019

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de omgevingsvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Dinkelland heeft verleend voor het plaatsen van een zendmast voor mobiele telefonie aan de Stobbenkamp in Ootmarsum. Het beroep dat Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en een groep omwonenden hadden aangespannen, is op alle gronden ongegrond verklaard. Dit betekent dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is en dat KPN met de realisatie kan beginnen.

Wethouder Benno Brand reageert positief: “Volgens de Raad van State heeft de gemeente zorgvuldig gehandeld en alles in het werk gesteld om de zaak goed te onderzoeken. Nu de gemeente in het gelijk is gesteld en de vergunning terecht is verleend, kan de zendmast er komen en daarmee de dekking voor de mobiele telefoon verbeteren. We vinden het belangrijk dat onze inwoners goed bereik hebben via de mobiele telefoon en zijn daarom tevreden met deze uitspraak.”

Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum en een groep omwonenden kwamen eerder al tegen de omgevingsvergunning in beroep bij de rechtbank Overijssel. Zij betwijfelen of de mast wel nodig is en vinden dat de mast de omgeving aantast. Volgens hen is de mast in strijd met het beleid van de gemeente. De rechtbank verklaarde hun beroep in juli 2018 ook ongegrond.

De uitspraak van de Raad van State is te vinden op www.raadvanstate.nl > uitspraken > zoekterm ECLI:NL:RVS:2019:2159, of rechtstreeks via deze link: https://bit.ly/2Yv6WrR.