Coronavirus

Zonder coronaproof kampeerplan geen kampeerfeest

Publicatiedatum: 
3 jun 2020

Het leek er even op dat het niet door zou gaan, maar inmiddels is het duidelijk: de Kampeerfeesten kunnen doorgaan. Vanaf 1 juli mogen jongeren samen kamperen, mits er goed rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. Om ervoor te zorgen dat dit ook echt gebeurt, moeten jongeren tegelijk met de ondertekende spelregels ook een ‘coronaproof kampeerplan’ inleveren bij de gemeente.

De zomer van 2020 ziet er voor veel mensen totaal anders uit dan anders. Er zijn geen festivals en verre vakanties zitten er niet in. Maar één ding blijft hetzelfde en dat zijn de kampeerfeesten. Het is inmiddels een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met je vrienden. Hoewel het er lang naar uitzag dat de kampeerfeesten niet door konden gaan, zijn de maatregelen nu zo versoepeld dat het kan, op voorwaarde dat de kampeerders zich strikt aan de regels houden.

Om jongeren hierover serieus te laten nadenken, zijn kampeergroepen verplicht een coronaproof kampeerplan aan te leveren, waarin ze nauwkeurig omschrijven met hoeveel jongeren ze gaan kamperen en op welke manier zij dat veilig doen. “Het coronaproof kampeerplan is verplicht”, zegt burgemeester John Joosten. “Door zo’n plan op te stellen, worden jongeren gedwongen om hier echt serieus over na te denken. Dat vinden we erg belangrijk, want we zouden niet willen dat één van de kampeerfeesten in onze gemeente achteraf een besmettingshaard blijkt te zijn.”

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wereld eruit ziet na 1 juli en wat dan de maatregelen zijn. Er bestaat dus altijd een (kleine) mogelijkheid dat het kamperen toch geen doorgang kan vinden.

Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden kunnen de spelregels hieronder downloaden en deze ingevuld en ondertekend inleveren voor 25 juni bij de balie van het gemeentehuis of mailen naar kampeerfeesten@dinkelland.nl. Daarnaast moet een coronaproof kampeerplan worden ingeleverd. Dit is verplicht: zonder kampeerplan geen kampeerfeest.

Spelregels kampeerfeesten Dinkelland 2020

Invulformulier coronaproof kampeerplan