Coronavirus

Zwembad Dorper Esch tijdelijk gesloten vanwege coronabesmetting

Publicatiedatum: 
19 okt 2020

Het Zwembad Dorper Esch in Denekamp sluit vanaf vanmiddag 15.00 uur tijdelijk haar deuren. Een medewerker is positief getest op het coronavirus, waarna een aantal medewerkers uit voorzorg in thuisquarantaine is gegaan. Het zwembad sluit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

In eerste instantie is het zwembad tot en met maandag 26 oktober gesloten voor recreatiezwemmen, zwemlessen en alle groepslessen. Vanwege de thuisquarantaine van een aantal personeelsleden kan het zwembad niet open blijven. Vanaf dinsdag 27 oktober zijn alle bezoekers hopelijk weer welkom.

“De gezondheid van onze medewerkers en bezoekers staat op de eerste plaats”, meldt wethouder Benno Brand. “Daarom gaan de medewerkers die met de besmette collega in contact zijn geweest thuis in isolatie. Bezoekers hebben geen nauw contact gehad met de besmette medewerker, die uiteraard al thuis blijft sinds diegene klachten heeft. Dus de kans dat onze bezoekers zijn besmet, is gelukkig klein.”

(Zwem)verenigingsporten wel mogelijk
Omdat er geen of nauwelijks contact is geweest tussen de medewerkers van Dorper Esch en sportverenigingen, kan er nog wel gewoon in de sporthal worden gesport door sportverenigingen en scholen. Ook zwemverenigingen kunnen gebruik blijven maken van het zwembad.