Bijstand voor ondernemers

Bbz en hulp bij schulden

Zijn de inkomsten uit uw bedrijf (tijdelijk) niet voldoende om de noodzakelijke kosten te betalen? Verkeert uw bedrijf in financiële problemen en loopt het voortbestaan van uw bedrijf gevaar? Wellicht komt u in aanmerking voor Bbz. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Deze overheidsregeling kent een inkomensaanvulling en kredietmogelijkheid. Vier doelgroepen kunnen een beroep doen op het Bbz:

  • gevestigde ondernemers
  • oudere ondernemers
  • stoppende ondernemers
  • startende ondernemers


ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voert het Bbz uit voor de gemeente Dinkelland. Naast het Bbz kunt u bij ROZ ook terecht voor advies en begeleiding, coaching, trainingen en schuldhulpverlening. Meer info en contact.

Hulp bij schulden

Daarnaast biedt ROZ ook schuldhulpverlening aan ondernemers in Dinkelland. Het team schuldhulpverlening van ROZ adviseert en begeleidt ondernemers bij het afwikkelen van schulden. Samen met de ondernemer wordt gezocht naar oplossingen. De schuldhulp is er in eerste instantie op gericht om het bedrijf in de lucht te houden. Als dat niet meer mogelijk is, ondersteunt ROZ ook bij het op een goede manier beëindigen van het bedrijf.

Kent u of bent u een ondernemer die financieel vastloopt? Neem zo snel mogelijk contact op met ROZ. Hoe eerder, hoe beter! Faillissement aanvragen is meestal niet de oplossing om van schulden af te komen. ROZ adviseert bij mogelijke oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak. Meer info en contact.