Coronavirus

Blijverslening

Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen. Met de blijverslening kunt u uw woning levensloopbestendig maken, waardoor u langer zelfstandig en in uw eigen huis kunt blijven wonen. Er zijn twee varianten voor de blijverslening: een consumptieve blijverslening en een hypothecaire blijverslening. Voor beide leningen geldt dat de hoogte van het door u te lenen bedrag afhangt van de maatregelen die u wilt nemen en de toetsingscriteria.

Consumptieve blijverslening

Een Consumptieve blijverslening is een persoonlijke geldlening die wordt verstrekt voor kleinere aanpassingen in uw woning, zoals een inductiekookplaat of een traplift. Een persoonlijke geldlening is een lening met een vaste rente en looptijd. Deze lening lost u annuïtair af, hierdoor blijft het maandbedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Bij annuïtaire aflossing bestaat uw maandbedrag telkens uit een deel rente en een deel aflossing. Aan het einde van de looptijd is uw persoonlijke lening volledig afgelost.

Voorwaarden van de consumptieve lening:

  • U leent minimaal  € 2.500,- en maximaal € 10.000,-
  • De looptijd van de lening bedraagt 120 maanden. De lening kunt u alleen gebruiken voor aanpassingen in de woning.
  • U bent eigenaar en bewoner van een koopwoning of huurder van een huurwoning in de gemeente Dinkelland.
  • U bent op het moment van vragen minimaal 18 en maximaal 75 jaar ( Bij meer dan één aanvrager moet een van beiden jonger dan 76 jaar zijn).

 

U kunt alleen een aanvraag doen als u een toewijzingsbrief van uw gemeente heeft ontvangen.

Deze toewijzingsbrief kunt u aanvragen door de checklist woningeigenaren gemeente Dinkelland of checklist huurders gemeente Dinkelland in te vullen.

 

pdf Checklist blijverslening huurders (PDF, 350.47 KB)

 

pdf Checklist blijverslening woning eigenaren (PDF, 350.98 KB)

Hypothecaire lening

Een Hypothecaire lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een (onder)pand te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen die zorgen voor een veiliger verblijf, zoals een aangepaste badkamer of het inrichten van ruimtes op de begane grond. Voor een Hypothecaire lening is het noodzakelijk dat u eigenaar bent van een (onder)pand waarop wij een hypotheekrecht kunnen vestigen. Het hypotheekrecht geeft ons de benodigde zekerheid en maakt het mogelijk om uw (onder)pand te verkopen als u niet of niet volledig betaalt.

Wij verstrekken alleen Hypothecaire leningen met annuïtaire aflossing. Bij annuïtaire aflossing bestaat uw maandbedrag telkens uit een deel rente en een deel aflossing.

De afsluitkosten van de hypothecaire lening bedragen €850,-.

Voorwaarden van de hypothecaire lening:

  • U leent minimaal  € 2.500,- en maximaal € 50.000,-
  • De looptijd van de lening bedraagt 240 maanden. De lening kunt u alleen gebruiken voor aanpassingen in de woning (tot en met een bedrag van €10.000,- is de looptijd 120 maanden)
  • U bent eigenaar en bewoner van een koopwoning in de gemeente Dinkelland
  • Op het moment van aanvragen bent u minimaal 18 jaar

 

U kunt alleen een aanvraag doen als u een toewijzingsbrief van uw gemeente heeft ontvangen.

Deze toewijzingsbrief kunt u aanvragen door de checklist woningeigenaren gemeente Dinkelland of checklist huurders gemeente Dinkelland in te vullen.

 

pdf Checklist blijverslening woning eigenaren (PDF, 350.98 KB)

 

Vragen?

Heeft u algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kunt u contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kunt u ook contact opnemen met de gemeente: i.luijerink@noaberkracht.nl of r.nijhuis@noaberkracht.nl