Eikenprocessierups

Publicatiedatum: 
12 jun 2017

De eikenprocessierups is een rups waarvan de haren bij mensen klachten kunnen veroorzaken in de periode mei tot oktober. De rups leeft in eigenbomen. 's Nachts gaan de rupsen in een rij (in een "processie") op zoek naar voedsel. Overdag keren de rupsen terug naar hun nesten.

Informatie over de eikenprocessierups vindt u in deze folder van de GGD en op de website van de GGD. Ook kunt u contact opnemen met de GGD Regio Twente, tel: 053 - 487 6888, of via de email: info@ggdtwente.nl.
 

Bestrijding door de gemeente
Bij bomen van de gemeente binnen de bebouwde kom waar de eikenprocessierups overlast veroorzaakt, wordt de rups in eventueel opdracht van de gemeente door een gespecialiseerd bedrijf bestreden.
Heeft u een nest gevonden in de openbare ruimte? Geef dit dan aan ons door, dan beoordelen wij of het nest verwijderd moet worden. Dat kan telefonisch via het Klant Contact Centrum: 0541 854100. U kunt uw melding ook digitaal doorgeven: www.dinkelland.nl/melding-openbare-ruimte.

Particuliere bomen
Indien u op uw eigen perceel bomen met eikenprocessierupsen heeft, adviseren wij u niet zelf de rupsen te bestrijden, maar een deskundig bedrijf in te huren. U kunt eventueel contact opnemen met de fa. Vossebeld b.v. uit Oldenzaal, telefoonnummer 0541 515188 of de fa. Roelofs uit Lemerlerveld, telefoonnummer 0572 371290.
 

 

Infographic eikenprocessierups GGD Twente
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-