Verzilverlening

Algemeen

Als uw woning een hogere waarde heeft dan de hoogte van uw hypotheek en u van plan bent om aanpassingen te maken, zoals het levensloopbestendig maken, verduurzamen of voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen, dan is de Verzilverlening wellicht iets voor u. Met de Verzilverlening kunt u deze aanpassingen financieren door gebruik te maken van de overwaarde op uw woning. U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,- lenen.

Let op, u kunt alleen een aanvraag indienen als u een toewijzingsbrief van de gemeente heeft ontvangen. Deze toewijzingsbrief kunt u verkrijgen door het invullen van een aanvraagformulier en dit samen met offertes voor de geplande werkzaamheden in te dienen bij de gemeente Dinkelland.

Voorwaarden

  • U bent eigenaar en bewoner van de woning in de gemeente Dinkelland.
  • De minimale leeftijd om in aanmerking te komen is 10 jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd. In het geval van twee aanvragers geldt deze leeftijdsvoorwaarde voor beide personen.
  • De woning moet minstens 1 jaar oud zijn en gelegen zijn in de gemeente Dinkelland.

Nadere voorwaarden kunt u vinden via de website van de SVN.

Contact

Heeft u algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kunt u contact opnemen met SVN. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kunt u ook contact opnemen met de gemeente: i.luijerink@noaberkracht.nl of m.roord@noaberkracht.nl.