Zakenpaspoort

Algemeen

Reist u veel? En hebt u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina’s. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis.

Wat u moet weten

Afhalen of bezorgen

U kunt uw zakenpaspoort persoonlijk afhalen op het gemeentehuis of het laten bezorgen. Het bezorgen kost € 15,75 per document. Het document wordt dan op een door u gekozen dag en tijdstip bezorgd.

Wanneer klaar?

Het duurt 6 werkdagen voor uw zakenpaspoort klaar is.

Afspraak maken

U kunt alleen op afspraak terecht in het gemeentehuis. Gebruik de blauwe knop hierboven voor het maken van een afspraak.

Snel nodig

Hebt u uw zakenpaspoort snel nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.30 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Soms duurt het wat langer. Omdat er een feestdag tussen zit of omdat het gemeentehuis om een andere reden gesloten is. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het ook wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort kwijt of is het gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk doorgeven aan de gemeente. Dit is nodig om misbruik te voorkomen. U vult een verklaring van vermissing in aan de balie of u regelt het online middels het formulier “verklaring vermissing reisdocument”. De melding van vermissing is definitief. Na deze melding kan het document niet meer worden gebruikt omdat het ongeldig is. Vindt u het paspoort terug, dan moet u deze inleveren bij de gemeente.

Let op: is het paspoort die u kwijt bent uitgegeven door een andere gemeente, dan kunt u niet met spoed een nieuw paspoort aanvragen.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Gebruikt u daarvoor het formulier op Defensie.nl van de Marechaussee.

Visum

Gaat u naar het buitenland en wilt u weten of u een visum nodig heeft? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie.

Geldigheid

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder      10 jaar
Zakenpaspoort voor jongeren tot 18 jaar    5 jaar

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto. De pasfoto mag op de dag van de aanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op de eisen
  • Bankpas of contant geld. U betaalt gelijk bij de aanvraag.

Kosten

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder€83.50

Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder,

met spoedaanvraag

€140,50
Bezorgkosten€15,75