Herinrichting Brandlichterweg Denekamp

Status: In voorbereiding

We gaan aan de slag met het opknappen van de Brandlichterweg om duurzaamheid en veiligheid te verbeteren. Op deze pagina vindt u wat we gaan doen.

Werkzaamheden

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Oude asfalt weghalen: we halen het oude asfalt weg om ruimte te maken voor vernieuwing.
  • Nieuw regenwaterafvoersysteem: we leggen onder de weg een nieuw systeem aan om regenwater op te vangen en te infilteren, waardoor wateroverlast wordt verminderd.
  • Weg opnieuw asfalteren: de weg wordt opnieuw geasfalteerd. We voegen rode 'fiets-suggestiestroken' toe aan beide kanten van de weg om de veiligheid voor fietsers te verbeteren.
  • Trottoir aan Noordkant: langs de noordkant van de weg leggen we een trottoir aan om een veilige ruimte te bieden voor voetgangers.

Planning

De start van de werkzaamheden aan de Brandlichterweg tussen Scandinavië-route en Gildehauserdijk is uitgesteld tot na carnaval, omdat dit dé weg is van en naar de carnavalsloodsen. De werkzaamheden zullen beginnen op maandag 19 februari (week 8). De verwachting is dat de werkzaamheden einde april gereed zullen zijn.

Vragen

Werkzaamheden brengen hinder met zich mee. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken en zijn ons bewust van eventuele overlast voor omwonenden en weggebruikers. Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Veldhuis, onze projectleider. Hij staat klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hem bereiken via: a.veldhuis@noaberkracht.nl