Jeugdkamperen in de gemeente Dinkelland? Meld het!

Ook deze zomer kan de jeugd uit de gemeente Dinkelland weer kamperen. Het is een traditie voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Dinkelland om de zomervakantie te vieren door samen met vrienden te kamperen. Het is daarbij ook dit jaar verplicht dat jonge kampeerders zich aanmelden via de website van de gemeente, zodat er veilig en gezond gekampeerd kan worden.

Samen verantwoord kamperen
Om samen te zorgen dat dit ook mooie én verantwoorde kampeerdagen worden, houden wij ons zoals ieder jaar aan een aantal spelregels. De spelregels zijn gezamenlijk door jongeren, ouders, grondeigenaren en gemeente opgesteld, zodat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid weet en neemt. Uit de evaluatie blijkt dat de mate van overlast minder is dan jaren geleden. Overlast zit hem in een enkele kampeerlocatie die zich niet heeft aangemeld bij de gemeente.   

Wethouder Cel Severijn: “We vinden het als gemeente belangrijk om de mooie kampeertraditie in stand te houden. We willen graag dat iedereen net als voorgaande jaren plezier beleeft aan de kampeerperiode en ook gezond en veilig blijft. Daarom is het nodig dat iedereen weet wat wel en niet kan tijdens het jeugdkamperen. De spelregels en het ondertekenen hiervan helpen daarbij. 

Informatieavond 
Voorafgaand aan de kampeerperiode gaan we graag met ouders in gesprek op woensdagavond 3 juli tijdens de ouderavond op het Twents Carmel College in Denekamp. We zullen samen de spelregels van dit jaar bekijken en de verwachtingen en verantwoordelijkheden van de jeugd, ouders, grondeigenaren en de gemeente rondom deze traditie bespreken. 

Aanmelden                                    
Ben je van plan in de maand juli te kamperen met je vriendengroep? Meld je dan aan via de website www.dinkelland.nl/jeugdkamperen-2024. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juli 2024. 

Heb je vragen? Stel ze gerust via jeugdkamperen@dinkelland.nl