Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Geen spoedaanvraag voor paspoort of ID- kaart op woensdag 24 juli

  Op woensdag 24 juli vindt er technisch onderhoud plaats aan onze apparatuur voor het aanvragen van paspoorten en ID-kaarten.
  Hierdoor is het niet mogelijk om op woensdag 24 juli een spoedaanvraag te doen voor een paspoort of ID- kaart.
  De normale aanvragen kunnen wij in behandeling nemen. Dit document kunt u na zeven werkdagen afhalen bij de receptie in plaats van zes werkdagen

 • Maak kennis met mascotte Freddy

  Freddy de Fret is dé Fit & Vitaal mascotte van de gemeente Dinkelland. Freddy is niet zomaar een fret: hij is onderzoekend, af en toe een tikkeltje onhandig, maar altijd vol energie en enthousiasme. Freddy ontdekt de wereld door te vallen, op te staan en door te gaan. Met zijn vrolijke blik en speelse aanpak maakt hij leren leuk door middel van sport, spel en plezier!

 • Doe de gratis isolatiecheck aan huis

  Blijft uw huis lekker koel op hete dagen? En is het warm genoeg als het kouder is? Een goede isolatie van uw woning helpt daarbij.

 • Maatregelen besmetting vogelgriep Bad Bentheim

  In Bad Bentheim, net over de grens in Duitsland, is vogelgriep vastgesteld op een legbedrijf. Daarom is er door het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) een beperkingsgebied ingesteld. Dit gebied betreft een deel van Dinkelland.

 • Werk aan de weg en fietspad in Denekamp

  De Twentse Weg- en Waterbouw gaat binnenkort (asfalt)werkzaamheden uitvoeren aan de Nosseltweg en aan het fietspad van de Scandinaviëroute in Denekamp. Ook gaat de provincie werkzaamheden uitvoeren aan de N349.

 • Jeugdkamperen in de gemeente Dinkelland? Meld het!

  Ook deze zomer kan de jeugd uit de gemeente Dinkelland weer kamperen. Het is een traditie voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Dinkelland om de zomervakantie te vieren door samen met vrienden te kamperen. Het is daarbij ook dit jaar verplicht dat jonge kampeerders zich aanmelden via de website van de gemeente, zodat er veilig en gezond gekampeerd kan worden.

 • Aanpak ondersteuning en jeugdhulp bij Zorgintensieve Scholen in Noordoost-Twente

  Samen met Stichting Konot en het Twents Carmel College (TCC) ontwikkelen de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser een aanpak voor het regionale zorgintensieve onderwijs. Het gaat hier om kinderen uit Losser, Dinkelland en Oldenzaal die naar speciaal basisonderwijs (SBO) De Windroos of het Praktijkonderwijs van TCC gaan.

 • Column | Spreidingswet of niet, asielzoekers moeten worden opgevangen

  Het nieuwe kabinet is van plan de spreidingswet in te trekken. Maar wat lost dit op? Nou, eerlijk gezegd, zeker op de korte termijn: niks. Sterker, we hebben er straks misschien een probleem bij. Ten eerste is deze spreidingswet nu nog steeds van kracht en moeten wij als gemeente de wet uitvoeren. Het is ook nog niet zeker of de spreidingswet definitief van tafel gaat, want de Tweede en Eerste Kamer moeten daar nog mee akkoord gaan. Het zal in elk geval nog een poos duren.

 • Boomdeeldagen voor inwoners van Dinkelland

  Er komen weer Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Dinkelland bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

 • Provincie wil maximaal 80 GWh windenergie opwekken in Dinkelland

  Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel hebben op 21 mei 2024 de programmeringsafspraken met de gemeenten voor windenergie vastgesteld. Op basis van de uitgangspunten uit het windbeleid van de gemeente Dinkelland, kon de gemeente geen programmeringsafspraken maken met de provincie. De provincie heeft daarom besloten dat er maximaal 80 GWh aan opwek van elektriciteit door windturbines gerealiseerd kan worden in de gemeente Dinkelland. Provinciale Staten beslissen in oktober 2024 over het voorgestelde beleid. Als zij instemmen, gaat voor de eerste gebieden het tijdvenster open waarbinnen initiatiefnemers een aanvraag kunnen doen.

 • Werkzaamheden aan Penninksbrugweg in Denekamp

  De Twentse Weg- en Waterbouw gaat weer (asfalt)werkzaamheden uitvoeren aan de Penninksbrugweg in Denekamp. Het werk wordt uitgevoerd van donderdag 13 juni tot en met vrijdag 5 juli.

 • Gratis advies op maat voor duurzaam wonen

  Wilt u advies om uw woning energiezuiniger te maken? Of misschien energie en energiekosten te besparen? Laat u adviseren door een energieadviseur van uw gemeente. De energieadviseur werkt voor het energieloket van de gemeente Dinkelland. De adviezen zijn onafhankelijk en gratis!

 • Protest op onjuiste aannames

  Wij hebben een bericht ontvangen waarin wordt opgeroepen tot een protest vanavond. Het gerucht gaat dat er morgen een contract getekend wordt tussen de gemeente en ‘t Wubbenhof. Dit is pertinent niet waar.

 • Voorgestelde azc-locatie aan Foksweg Denekamp gaat niet door

  Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Dinkelland heeft besloten om de voorgestelde locatie aan de Foksweg in Denekamp niet aan de gemeenteraad voor te stellen als mogelijke plek voor een asielzoekerscentrum (azc). De agendacommissie van de gemeenteraad heeft dit voorstel overgenomen.

 • Inloopavond plan Spikkert 4 Weerselo

  U bent van harte uitgenodigd voor een inloopavond op woensdag 29 mei in het Trefpunt in Weerselo. Tijdens deze bijeenkomst kunt u meer informatie ontvangen over het plan ‘Spikkert 4’.

 • Gemeentehuis 9 en 10 mei gesloten

  Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei 2024 is het gemeentehuis van Dinkelland gesloten en telefonisch niet bereikbaar.

 • Militaire oefening regio IJsselland en Twente

  Van 14 t/m 16 mei en van 21 t/m 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Dinkelland. Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

 • Verzilverlening voor toekomstbestendig en duurzaam wonen in Dinkelland

  De gemeente Dinkelland biedt huiseigenaren een mogelijkheid om hun woning aan te passen naar een levensloopbestendige en duurzame plek, zonder dat de maandelijkse lasten stijgen. Met de Verzilverlening kunnen inwoners van de gemeente hun huis aanpassen aan hun veranderende behoeften.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws