Coronavirus

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit. Er wordt steeds meer over gesproken en het is belangrijker dan je misschien zou denken. Biodiversiteit gaat over wat leeft op aarde, zoals alle planten en dieren. En die dieren, denk bijvoorbeeld aan bijen en andere insectensoorten, zorgen voor de bestuiving (bevruchting) van onze (landbouw)gewassen. Dus ook van planten met een medicinale werking, waarvan wij als mens weer medicijnen tegen verschillende ziektes kunnen maken.

Daarnaast zorgt biodiversiteit voor schoon water en een vruchtbare grond. En wat dacht je van een stukje beleving? Een wandeling in je vrije tijd wordt een stuk aangenamer in een mooi landschap met verschillende planten, bomen, struiken en bloemen. Kortom: biodiversiteit zorgt ervoor dat we kunnen bestaan en is iets van ons allemaal.

Helaas worden tal van dieren en planten met uitsterven bedreigd. Om de biodiversiteit te vergroten, moeten wij dus op een andere manier met onze omgeving omgaan. Lokale groen- en natuurverenigingen en de gemeente Dinkelland zetten zich hier samen voor in.